Bursa 1326 FETİH MÜZESİ

Osmanlı imparatorluğu’nun kuruluşunu modern müzecilik anlayışı ile birleştiren anıtsal bir eser olan müze mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yapıt.

Gökdere bulvarına inşa edilen Panaroma 1326 Fetih Müzesi tarihimiz hakkında farkındalık yaratacak çok önemli bir eser olmasının yanı sıra çağdaş mimari anlayışı, geniş sergi ve fuaye alanları ile de ülkemiz için yüz akı olan anıtsal bir yapıdır.

42 metre kubbe açıklığına sahip panaroma alanında Dünya’nın en büyük panaromik manzarası sergileniyor. 14. yy’da Bursa’nın fethine hazırlanan Osmanoğulları beyliği, Bizans’a ait şehri fethetmeye hazırlanırken resmedilmiş. Uludağ eteklerinden başlayan şehir detayları, kurulmuş otağlar, askeri ve günlük yaşam manzaraları muhteşem bir işçilik ve detaylı bir çalışma ile kubbenin duvarlarına nakşedilmiş.

Ayrıca Osmanlı dönemi ile ilgili geniş bir tablo kolleksiyonu da müzede yer almaktadır. Dönemsel sergilere ve etkinliklere ev sahipliği yapan müze binası ekoloj,k geri dönüşüm yapacak şekilde çevreci yeşil bina kategorisindedir.

Ziyaret Saatleri
Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar

09:00 – 17:30

Cuma Günleri

13:00-14:00 Arası Öğle Tatilidir.

Pazartesi

Müzemiz Kapalıdır

Panorama 1326 Museum of Conquest Bursa

The museum, which is a monumental work that combines the foundation of the Ottoman Empire with a modern museum understanding, is a must-see.

Panorama 1326 Museum of Conquest, built on Gökdere Boulevard, is a proud monumental building for our country with its contemporary architectural understanding, wide exhibition and foyer areas, as well as a very important work that will raise awareness about our history.

With a dome opening of 42 meters, the largest panoramic view of the world is displayed in the panoramic area. The Osmanoğulları principality, which was prepared for the conquest of Bursa in the 14th century, is depicted while preparing to conquer the Byzantine city. City details starting from the skirts of Uludağ, military and daily life views are engraved on the dome walls with a magnificent workmanship and detailed craftsmanship.

There is also a large collection of paintings from the Ottoman period in the museum. The museum building, which hosts periodic exhibitions and events, is in the category of recyclable ecological green building.

http://www.panorama1326.com.tr/

Adres : Ebu İshak Mah. 16230 Osmangazi / Bursa
Tel : +90 224 224 1326
Visiting hours
Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday and Sunday

09:00 – 17:30

On Fridays: Lunch Break between 13: 00-14: 00.

Monday: Our museum is closed